Nieuwsbrief plugin invoeren bij online versie WordPress

Ik werk met de online versie van WordPress, nu wil ik een plugin hierbij zetten maar dat lukt niet. Kan het zo zijn dat het thema dit niet toestaat.
Ik wil de plugin Newsletter toevoegen, maar ik heb geen idee hoe ik dit voor elkaar moet krijgen.

Wat ik eigenlijk wil is gewoon via WordPress een nieuwsbrief maken zodat ik deze eenmaal per maand naar al mijn contacten kan versturen.
Misschien is er een andere mogelijkheid, deze zou ik graag horen van u

Alvast hartelijk dank voor de moeite
Rob van Leeuwen

Beantwoord door Richard

Hoi Rob,

Helaas zijn bij de online versie van WordPress.com de mogelijkheden beperkt. Het toevoegen van een plugin kan dan ook niet.
Wel zijn er een paar alternatieve oplossingen, zo zou je een account aan kunnen maken bij MailChimp dan hoef je enkel nog vanaf je website naar het aanmeld formulier te linken.

Een ander alternatief is de “Follow Blog” widget, daarmee ontvangen mensen die zich aanmelden automatisch een email wanneer er een nieuw bericht geplaatst is. Je zou in deze situatie een statische homepagina kunnen instellen en een bericht categorie aanmaken welke je niet in je menu plaatst. Als je dan één keer per maand een bericht plaatst met de nieuwsbrief inhoud ontvangen de mensen de nieuwsbrief, het nadeel is echter wel dat je zelf niet de opmaak van de nieuwsbrief kan bepalen en dat dit niet werkt wanneer je ook nog andere berichten op de site wilt plaatsen.